BLOG

Product reviews & personal stories.

Fujifilm X-T4

In samenwerking met CameraNu schreef ik een review over de Fujifilm X-T4. Een hybride camerasysteem dat op vele fronten krachtige prestaties levert. De camera werd intensief getest tijdens een tweeweek durende opdracht in Italië op het gebied van film, maar zeker ook fotografie. Lees mijn ervaringen en het eindoordeel over de X-T4 op de website van CameraNu.

Lowepro Powder BP 500 AW

Als outdoor filmmaker en fotograaf is een solide camera backpack een belangrijk onderdeel van mijn uitrusting. Mijn wensen wat dat betreft zijn behoorlijk specifiek, aangezien ik vaak meerdere dagen op pad ben in wisselende omstandigheden. De Powder BP 500 AW leek op papier de perfecte backpack, maar bleek dit in de praktijk ook het geval? In samenwerking met Lowepro en Degreef & Partner heb ik de tas gedurende het winterseizoen uitvoerig getest. Lees hier het volledige verhaal.

Giro del Nord - Deel I

In de zomer van 2020 vertrok ik samen met mijn Isaac racefiets naar Noord-Italië voor een avontuur waar ik lang naar had uitgekeken. Mijn doel was om in twee weken van Milaan naar Venetië te fietsen via de bergen van Lombardije, Zuid-Tirol en Veneto. Voor Ciao Tutti zette ik mijn belevenissen op papier om deze te kunnen delen met andere liefhebbers van Italië. In dit eerste deel neem ik de lezer mee in de voorbereiding op deze tocht, langs de grote meren bij Como en Garda en de steeds hoger wordende bergen rond Bolzano. 

Giro del Nord - Deel II

In de tweede week staat het fietsen in de Dolomieten centraal. De voornaamste reden voor het ondernemen van dit avontuur. Imposante bergtoppen, diepblauwe meren en veel hoogtemeters tekenen dit deel van de reis. Onderweg passeer ik plaatsen zoals Val Gardena en Cortina d’Ampezzo en is het afzien op de adembenemende Passo Giau. 

Leofoto Urban RF-284CT

Een statief is een vast onderdeel binnen de uitrusting van elke fotograaf. Essentieel bij het maken van timelapses en bijna onmisbaar bij het fotograferen met hogere sluitertijden. Degreef & Partner vroeg mij om het nieuwste carbon statief van Leofoto mee te nemen de bergen in en mijn ervaringen te delen. 

Bikepacking: het ultieme vrijheidsgevoel op de racefiets

Voor iedereen die er graag wat langer op uit wilt met de racefiets, maar geen tas op de rug wilt dragen bieden bikepacks een uitkomst. Deze tassen zijn speciaal ontworpen voor maximale inhoud, maar met minimale luchtweerstand om het plezier van racefietsen niet te hinderen. In samenwerking met Futurumshop beoordeelde ik verschillende soorten bikepacks tijdens een meerdaagse fietstocht door het prachtige Luxemburg.

PGYTECH Photography Gloves

Werken met de camera in koude omstandigheden kan al snel leiden tot oncomfortabele situaties bij onvoldoende bescherming. Toch heb je in veel gevallen je vingertoppen nodig voor precisiewerk, maar wil je liever niet je handschoen uitdoen. De Photography Gloves van PGYTECH zijn de oplossing en zitten inmiddels standaard in mijn cameratas gedurende de wintermaanden. Klik hieronder voor de gehele review. 

Bryton Rider 420

Voor iedereen die het wielrennen wat serieuzer neemt is een fietscomputer een must. Het geeft inzicht in jouw prestaties en kan gebruikt worden als navigatie onderweg. Dit elimineert de noodzaak om je smartphone op je stuur te monteren, die vaak voor onnodige afleiding zorgt. Voor Tehava schreef ik een review over de Bryton Rider 420. Een betaalbare fietscomputer met veel functionaliteiten zonder ingewikkelde toestanden.